BLOGGER TEMPLATES AND MySpace Layouts »

Tuesday, March 29, 2011

Update~

Hokehh!
Tak terasa, dah nak April.. Time ni la tawaran kemasukkan ke IPTA dan yang sama waktu dengan nya mula mencurah2 ke ladang gandum, jadi lah Coco Crunch! Haha~ Merepek..

Sekarang ni, mula lah aku bz meng-apply sana sini, memang menimbulkan rasa pelik la bagi yang nampak history internet aku.. Kalau dulu, tab Youtube, Blogspot(sbb aku blogwalking.. mls update jerr..=p), Fesbuk? Wajib! Sekarang ni, ada la jugak, tab yang berunsur pendidikan.. Aicehcehceh! =P

Kalau orang tanya kat mana nak sambung study lepas ni, memang aku tak dapat jawab.. Bukan ape, taknak aa overkopiden sangat bagitau kat suma orang yang aku nak jadi guru.. Yup.. Cecita aku, nak jadi guru.. Guru ape? Guru English takpun guru tadika..=)
Kalau cecita lain, mungkin aku tak berapa nak minat tapi heyy, minat boleh dipupuk kan? Tak semua yang kita nak kita akan dapat.. Bagi yang dapat result terbabom, CONGRATS! Bagi yang dapat tak berapa nak ok, masa ni la kita improve diri sendiri instead daripada give up..

Bagi yang dah apply or tengah apply, pilih la apa yang korang betol2 minat.. Takyah la apply semata2 nak dapat gaji besar or cuti banyak.. Kalau hati tak ikhlas, baik takyah.. Ni bukan nak meyebok okengg? Just nak bagi sepatah dua kata..

Aaaa... Apa lagi aa?
*Berfikir sejenak.....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Entry bakal disambung kelak.. Hehe.. Sajer wat saspen..

wish me luck..=)






p/s: cepat la lesen... Dah tak sabar ni..=p x tahan.. haha..=)

Sunday, March 27, 2011

Blessed Sunday!

Ow yeah, ow yeah!
It's Sunday you all~~
Hehe...

Akhirnya, hujung minggu yang ditunggu2 sampai jugak.. Plan, ingat nak jenjalan ngan si Roberto..
Aku bangun round 0930am..
Mata masih nak tutup, ngantok bebenar la teman..=P

Pas berus gigi, terus ngadap leptop..
Takmok lagi dh nak jenjalan.. Haha..
Well, ok jugak la aktiviti on9 ni dijalankan time2 macam ni.. Bettter la dari duduk kat tangga depan umah, ketip2 kuku dengan jelingan manja sambil menanti bebudak lelaki remaja lalu dan melafazkan 'Pewitt!'
Takpun, minum teh perisa vanilla & berbual tentang hal2 pilihan raya yang akan datang..
Ok.. aku tak politik yerr.. Hampeh rasa diri ini berbuat sedemikian...


Ekceli, pas SPM ni, lagi la banyak kerja nak dibuat..
Apply tu, apply ni... Nak decide course pa yang minat or at least terpaksa minat...Hehe..
Bila dah tensen2 on9..(ehh, tensen ke..?)
Aku bukak Youtube.. Nak cari vc yang tak hampeh nak ditonton la..
Then, aku jumpa vblog artis sorang..
Wa cakap lu, memang best dia punya vblog!
Saia ada manyak suka! =)





Ni la video yang buat aku gila sejam.. hehe..
Memang lawak kaw2 la dia pnya video.. Tambah best, siap ada pengajaran lagi tu..
Salute kat Mat Luthfi! =)
*btw, jambu aa dia nih.. haha..


Ada lagi video yang aku wajib tonton sekarang...
Korang kenal Fred?
Bukann... Bukan Fred Krueger tu...
Fred ni......



                                                           

Memang lawak.. Comel jer..
Aku dapat tau pasal Fred ni pon, dari iCarly..
Ada jugak angan2 nak jadik mcm Carly tu.. tapi maybe x komersil.. Hampehh..

Yess! I;m addicted to Youtube..=)

Chow lok keh? Nak mandi, nak jenjalan.. =P
pai2..









p/s: kalau ada tau mana2 video yang best, share2 aa..=)



Wednesday, March 23, 2011

Woooaaaaahhhhhh!

Hehe...
MODE: epy sesangat~~

aucakk!

Hari ni, result SPM dah pon keluar.. Ambik slip kira2 pkul 230pm tadik..
Tapi seblom dapat result aku dah tau brapa aku dapat..
Ow ya.. Ada 2 gud news.. hehe... Get ready for this bebeh! =)


Well, aku dah kaler balik rambut aku.. warna hitam..
Ow yess... Hitam itu menawan deng..^^,
Show pix jer la k? 
R u ready?

smbil buat muke camni..=p







JENGJENGJENG!




hoyeah~~ 
Nice eyyhhhh?
Hehe..
Saia manyak suka itu saia punya rambut suda hitam balik... hoho~
Pasni, nak try lowlite kaler brown?
Amacam? =)


Back to the main story..
Pagi tadi, lepas aku kaler rambut aku, terus aku meronggeng ngan Roberto, Ramnietasha, Jasty & Audrey..
Kat mane?
SUB CAFE bebeh! =p
Dalam aku otw g Sub Cafe, Roberto text, bagitau Ramnie tau berapa aku dapat..
HomaiGod!
Dah la aku neves giler sampai getaq kepala lutut, siap bagitau aku lagi, diaorang dah tau aku dapat berapa..
Aisehmen... =.=!
Laju jer aku speed kaki aku g SC..
Pastu, Ramnie bagitau la, dia cuma tau yang aku dapat 3A..
Hoooo~ Dah kira ok tu..
Aku tanya, ada gagal ke tak.. Ramnie cakap, dia tak tau..
Berdouble kuasa dua la neves aku time tu...
Fuhhhh!
Citer punya citer, kitaorang decide nak jenjalan jap, nak hilangkan stress kunun2 nye..
Ntah dar mne, adik aku datang, terus bagitau result aku..
Dah tak saspen lagi dah aku pastu...
=)
Nak tau berapa aku dapat?


tengok jgn x tengok..=)

Kalau tak clear, ni lah result yg aku dapat..

1103 BAHASA MELAYU (Bplus)
1119 BAHASA INGGERIS (A)
1225 PENDIDIKAN MORAL (B)
1249 SEJARAH (B)
1449 MATHEMATICS (Aminus)
3472 ADDITIONAL MATHEMATICS (E)
4531 PHYSICS (Cplus)
4541 CHEMISTRY (D)
4551 BIOLOGY (D)
6355 ENGLISH FOR SCIENCE AND TECHNOLOGY (A)
6356 BAHASA IBAN (Bplus)

Ok la tuu..
Aku tak pernah aim nak dapat straight A ke apa...
Cukup la takde yang gagal or at least, cukup nak hantar g masuk Uni @ ape2 jer..
Bersyukur la ngan apa yang kita dapat..
Tu la hasil usaha kita selama ni.. Kalau nak menyesal tu, muka surat satu lagi tu..
Move on jer laa...
Masih banyak lagi yang menuggu kita kat depan tu..


Roberto, we fight for what we ever wanted..
Then, everything will worth every efforts we've made..=)



Hrmm... Setakat ni, takde la celebration semua tu..
Tak kisah..
One thing made me smile today, I get to meet my old friends....
Oww yeah~~
Sukasukasuka!
Aaa... Kalau nak tanye ape2 lagi, sila cari saya di fesbuk okie? hehe..
Chowchengcheng!!











p/s: pray for Michael for his surgery on 30th Mac..=)







Tuesday, March 22, 2011

Homaigokk!!

Huhh!!
Dah nak habes rupe nye cuti tanam anggur aku nihh..
Well, tak jugak kira nak habes sebab pasni nak tunggu tawaran Uni ke, matrix ke, maktab ke, rombongan meminang ke... Haha.. Merepek...

Setelah beberapa tarikh yang sangat hampeh menjadi mangsa bila result SPM keluar, akhirnya, dgn segala bangga nya, 23 Mac adalah tarikh rasmi result keluar...
Seyes cakap, aku sekarang, mati2 nebes... Huahuahua!
Semua orang suroh aku elek jerr.. tapi x boleh laa.....
Mau tak tido aku malam ni.. Huhue..


Ekceli, aku tak tau apa nak post..
Just nak post ttg ke-nebes-an aku nihh..
Hampehh.. Ape kejadah nya??
Fesbuk, hehe.. Memang, kalau otak dah mereng macam aku nih, ader jer idea bodo...
Tngah malam karang, aku nak deactivate aku pnya fesbuk..
Takde orang tanye punye..
Henpon, gud luck la, sapa2 yang cari aku esok..
Roberto, esok, jalankan misi kita..
=)
Hokehh!! Papai!!

muke nebes kekunun nye..



Monday, March 21, 2011

Come clean..

Okehh... Post ni, bukan nak menyinggung @ watsoever sbb macam aku cakap, aku bukan kaki gadoh..
Tapi kalau orang dh mula dulu, okengg2.. I'll go with your flow..

Citer nye mula cam nih..
Bln Februari ri tu, aku knal ngan sorang budak, kenal pon thru Fesbuk..
Kenal punya kenal, dapat tahu jugak, dia tuh kazen budak yang dok kat umah sbrang umah aku..
Plan, nak jumpa kalau dia ada datang Kapit sbb dia pon org Kapit jugak tapi stay Kuching..
Hubungan kitaorang sekadar antara adik-kakak, tak lebih dari tu.. Budak tu pon nampak sweet jer..
Tak pernah tinggi sora, memang budak baek..
Aku ngan JU pon pernah gadoh sbb budak ni..

Tu lah, sapa suroh jeles tahap dewa..


Tapi sekarang, suma dh ok.. Kitaorang tak gadoh g.. Suma dh bincang..
Tetiba, aku dapat tahu, dia ada konflik ngan gerek nya..
Aku tanya, dia taknak bagitau.. Memang pelik perangai dia time tu..
Aku, go with the flow jer..
Dia taknak share, aku tak tanya..
Mula dari hari tu la, hubungan adik-kakak kami dua totally berubah..
Tambah2 dia dah mula kerja, memang 'BUSY' adalah jawapan wajib dia kalau aku tanya naper x reply..
Sebab aku ni sorang kakak yang comell memahami, ok... Aku terima jawapan dia tu..
So, brapa lama dah tak kontek, aku try text dia.. Tanya pasal dah pat lesen, sebab tu la topik paling best antara kami dua..

Hanya kita orang saja tau naper... hehe..


Dia reply, ala kadar jer..
Ok2.. Aku taknak ganggu...

Citer ni tambah best bila aku ter-lalu Fesbuk ex dia @ mungkin masih gerek dia kot...
Post the girl tulis lebih kurang camni la..

" Let tonight be our night and it's only between me and you.. I don't want that girl to come between us.."


Cun2 time tu, aku tengah chat ngan dia..
Cihlake...
Ada pulak dia komen,

" Perlu kh sebut dlm fb..? haiss.."


Terus ku sentap..
Terus aku fikir, aku ke tu...
Takde mood terus, aku off chat ngan dia..

Dan recently, aku baru sedar.....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Dia block fesbuk aku!!
Gampang..

Seyes cakap, memang kuciwa sesangat..
=(

Main point post ni, sanggup kha korang buang family sendiri @ even BFF korang just nak jaga hati gerek korang?
Ak bukan camtu k.. tapi tak lah aku 100% sokag kwn2 sendiri @ family sendiri.. Fikir jugak, mana yang baek, mana yang burok..
Kira la, kalau esok lusa korang ada masalah ngan gerek korang, nak cari sapa nak jadik tempat korang nangis?
Kalau korang kawen esok lusa ngan gerek korang, sapa korang nak jemput? Kwn2 jugak, famili jugak..
Tak rgi punyer kalau korang x disown famili @ frens korang just gerek korang ngengade nak korang bagi 101% perhatian kat dia sorang...
Fikir la, mana baek, mana burok sblom buat keputusan camtu..


RA,
Ok.. Now, it's really2 over between me & you..
You dumped me so maybe I should do the same way too..
You don't know how much it hurts me, from the day you walked away until now, I still can't over it..
There's no more texting until 4am, there's no more jokes about everyday people, no more plans to hang out & no more plans of where we wanted to futher our study..
All that left is just memories, that you might not want but I'll cherish it..
One thing I would want you to do, don't ever come back after making that decision..
Because time heal the pain but the scars still remain..
This is a tribute to you..
For being such a good brother & a good company..
=(
I miss you..

RA

Friday, March 18, 2011

Be strong dear...=(

Uuwwaaaa......!!

Sedih2.....

Ri tu, time aku otw balik dari Sibu, aku dapat berita, one of my classmate, Michael, eksiden..
Rasa macam dh gugok dh jantong tyme aku bca text kazen ku tuu..
Aku kol Roberto, x angkat.. Try kol kwn2 lain, kot2 diaorang tau.. Suma xtau.. Ada yg blur g..
Ptt la rasa x best jak sblom aku balik Kapit..
=(

Aku dengar, teruk jugak Michael kena..
Mungkin hilang sblah kaki.. Takot nak imagine..
X prnah aku nak byngkan keadaan dia boleh jadi camtu..
Sekarang ni, xda pa2 yang pat dibuat, just doa untuk dia jer..


Baru jer malam tu aku text ngan dia, nak ajak lepak sbb lama dh x hangout..
Ingat nak lepak esok nya..
Tau2, dpt berita camnie..
Huhue....!!!


But, everything happens for a reason rite?
Hrmm...

Dear Michael,
We will always pray for you & we'll never leave you, through tears & laughters, through joys & grieves..
Be strong.. Don't blame anyone @ anything and most of all, don't blame yourself..
God has His own plans and someday, you'll find rainbow behind these rains...
If you need a shoulder to cry on, you know where to find me..
God bless you always syg..=)



p/s: just a short entry.. Can't help to cry..
Pray for him k, whoever reading this entry...
=(





GBU dear..<3..



=(


Xoxo.....



Friday, March 11, 2011

Sekolah ku...

Haha...
Mula ngan tajuk skema... =)


Hari tu, aku belek2 la balik buku2 nota zaman sekolah dulu...(dh perasan tua la tuu..)
Sambil teting ngan Encik JU.. Merepek tak tentu pasal tengah2 malam.. Haiisss...

Tengah aku belek2 buku yang ada kat atas meja yag dah berhabuk dahh..Tanda anak dara malas la tuu.. Hehe...
*Ignore part malas tuuu..
Aku terjumpa balik satu quote best yang aku buat sendiri time masih sekolah dulu2..

"At this moment, all that matters is all my efforts for all these years..
Let's run to the finishing line with victory & goodbye SMK Kapit No 2..
I'll miss you..."

Amacam?? Best tak??? =)
Tujuan entry ini bukan lah nak menunjuk yang aku ni pandai BI ke ape.. Kadang2, kongkang jugak la aku punya BI.. Tehee..xD
*back to the topic..

Lepas aku tengok quote tu, tangan aku laju jer capai majalah sekolah.. Waves 2007..

sori la.. kualiti kamera x bagoss.. huhue..
ni la dia.. ngan pix stdnt2 upper 6 time tuu..=)

Aku belek satu2 page majalah tuu..baca setiap catatan..tengok setiap gambar...
Gambar2 pendidik yang telah berbakti kepada SMKK2.. Terdiam aku seketika..
Belak lagi majalah tu,aku fokus meliht setiap gambar Kejohanan Sukan antara Rumah Sukan yang julung2 kali diadakan pada 2007.. Seyes cakap, aku gelak sakan ingat moment2 tuu.. 
Alahai...
Punya la rajin aku turun padang, bukan aku atlit pown..
tapi semangat kesukanan, huhh.... mengalahkan atlit..! Hehe..

saya tak buat ini k...?


saya buat ini..xD

Sampai la satu gambar....
Gambar sorang budak sekolah kami yang telah meninggal, atlit rumah sukan aku jugak masa tuu..
Pause seketika....
MODE: SEDIH.....=(
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
2 minit kemudian........

Aku tengok gambar kelas...
Aku bantai gelak sorang2 dalam bilik.. Nasib baek tak kena 'bom' sebijik yang mungkin dihadiahkan oleh Encik PU @ Puan DD..
Haiyoo... Lawak abes muka aku time tuu..Tapi maintain kiut okehhhh?? Huhue..

Aku tengok muka2 kengkawan aku yang sekarang ni dah Form 5.. Aduhaiiii.. 
Cepat tol masa berlalu... Dah takde lagi dah tuck-in atas perut tu bagi yang lelaki.. Sekarang, semua dah macho dah.. Encem2 lagi tuu..=)
Yang pompuan... hrmmm... One thing for sure la.. Daripada skirt uniform yang hampir cecah buku lali(bagi non-muslim) ke skirt paras atas lutut.. Seksi mak aihhhh...!
Rambut?? Dari rambut yang kerinting segala bagai dah jadik selurus jalan raya pembaris.. Ada la jugak yang buat rambut curly2 ala2 Jordin Sparks tuu.. Pendek kata, semua dah stylo abes laa..
Ingat lagi time aku masih lagi Form 1.. Yupp.. Tanap segan silu aku kasi tau yang aku ni sorang yang skema.. Tak kenal lagi budak lelaki kecuali classmate sendiri.. Kerja rumah? Wasseehhh! Siap semua wa cakap lu..
Buku, tak pernah tinggal.. Pakaian sekolah, x pernah langgar peraturan.. 
Pendek kata, aku lah calon menantu seorang pelajar contoh..

Masuk Form 2, baru aku kenal siapa itu budak lelaki.. Alaaa... Kenangan zaman dulu2 dengan Encik SAL..
Dia la lelaki yang boleh kira pertama la dapat buat aku kenal erti cinta...
Chewwaahhhh!
Tapi, aku x la kemaruk sangat pon.. Zaman aku dulu, kalau kau Form 2ke, bercinta dengan budak senior(Form 5, 6..)
Woww!
Salute giler ahhh kat ngko...!

Aku dlu? X la sampai camtu.. Walaupun Encik SAL ni baru jer lepasan Form 5 masa kitaorang mula bergonjengan bersama.. Wasehhh! *blushing!

Kalau nak banding, bukan la mengumpat & bukan juga bermaksud kepada semua student yang lebih muda daripada aku....ni certain student jerr la.. No heart feeling k..?
Diaorang memang lebih cepat dewasa..
Dari style pemakaian, sosial, ape2 jelah..
Awal diaorang dah ada pendedahan.. Maybe generasi aku masih sekolah dulu outdated sikit kot..
Kenal Fesbuk pon mase Form 4 (& maseh angau tentang Friendster masa tu...)
Tulis blog pon masih macam budak Tahun 1 punya karangan.."=.=
Ape kes...??

Anyway, aku salute, tabik spring, tabik hormat la kat student2 muda yang pandai memanfaatkan dengan baek  segala sesuatu yang mereka tahu terlebih dahulu..
Dan aku harap, nak tengok boys & girls pekan kecil ini leih sopisikated dan x la semundur yang disangka..

WE DON'T LIVE ON TREES, MIND YOU....

So, aku harap, generasi yang akan datang mampu mengubah pekan kecil ini menjadi sebuah tempat yang cemerlang, gemilang, terbilang....!
Sila undi saya pada pilihan raya yang akan datang..
Tehee..xD



Takat ni jer laa k..?
Capek dh gue...



Xoxo....
p/s: mntak proposal nak buat KFC satu kat sini, boleh??
hehe..


*p/s*: kalau ada yg jmpa @ copet Encik Garfield, tolong la pulangkan.. Saya kangen sama itu kuceng maa..
Uwwwaaaaa!!! Bagi balek Enck Garfield!!
lebiu Encik Garfield..=( 





Tuesday, March 8, 2011

My Christmas vacation!!

Hua hua hua....!
At last...! Dapat jugak aku show off ehh kasi tau tentang cuti2 Malaysia aku yang fanta-bulous tahun lepas..
Walaupun dh 3 bulan dah Christmas dah lalu, aku tak kira..! Aku nak jugak citer pasal nihh...
=)


p/s: kalu taknak baca, tekan jer tanda X kat atas tapi aku paksa jugak korang baca..
Muahahahahahaha! *evil laugh...

Well, tahun lepas, aku celebrate Christmas kat Uma Belor, Sungai Asap..
Sapa tau? Angkat tangan cepat dan sebut, " Yeah! I know that place men...!"
Hehe..

Journey yang mencabar itu bermula kira pukul 10 pagi kot.. Aku pun lupa... ''=.=(apekejadah..)
Aku pergi ngan kazen2 aku yang berbangsa Kayan kat sana..
Yelah, diaorang la pasport aku dapat pergi sana ri tuu..
Ikot auntie balik, nak tengok budak laki rumah panjang, cara hidup diaorang kat sana..
Masuk jer bas, apek driver bas pasang terus lagu2 opera Cina..
Ni bukan racist k? Bukan aku tak suke tapi, agak2 la apek...
Shiok2 tido, melolong sora penyanyi opera tu tarik not tinggi...
Bagussss...

Kalau nak tolak tambah darab bahagi, ada la jugak makan 5 jam perjalanan dari Sibu ke Simpang Bakun..
Bayangkan, 5 jam men, dalam bas, bontot dah keras, perot dah mula meragam..
Sabar je laaa..
Then, sampai jer kat Simpang Bakun, kitaorang disambut Uncle Bilong aka abang kepada auntie aku..
& kitaorang terus pecut balik rumah sebab hari pun dah gelap & agak2 dalam sejam, sampai la tuu..
I mean, APEKEJADAH??
Aku rasa kan, kalau korang tengok rupe aku time tu, agak2 dalam lingkungan ni la...

Haha.. lipgloss pun masih maintain petang tuu..

Malam tu, belom sempat lagi nak berkenalan dengan lebih dekat dengan The Family, tapi, sempat jugak la kenal dengan Uncle Aran, Auntie Umi, Pui Et, Laeng, & Ului..
Diaorang, kira my family la..=)
Lepas makan malam, semua peng.. 
Penat...! Huhue..

Keesokkan hari nya, baru la junior explorers ni dapat jalan2..
Yay2!! Epy tahap gaban...!
Tengok la sendiri k? Pastu ctarok komen kat bawah dengan ayat, "Saya jeles..."
Hehe.. Tipu jerr..

bersama junior explorers..xD

sekali lagi, pix ngegeh..

pintu gerbang.. mksd ayat tu, "selamat datang ke Uma Belun Leo Dian"
aku jadik budak Kayan dah sampai sana.. hehe..

kami 1Malaysia! punye la bagak sign 1Malaysia diaorang..

fulamak..! tembam nye aku..=p

Hehe.. Tu 1day..
Kat bawah ni nanti, pix2 yang sempat aku ambik sepanjang tempoh aku kat sana..
Enjoy!!

the kolam ikan..


amacam?? =)

time Hari Keluarga..

guru poco2 bertauliah.. nak ambik jdi menantu, makcik? tehee..

Uma Daro.. time Christmas, prgi umah Uncle Bilong..
I loike this pix..=)

kekenyangan...  

cuba teka itu sapa??
It's Ellison Ludan yoo...!=p 

satu kali lagi... 

sesi melantak gathering kat dapor..
l-r: abas, lyni, auntie, nethan & bethany

Pui Et.. tired..

Christmas' day prayer.. 

rombongan indon2 yg bkal dhantar pulang..

makcik2 yg brmnt, inbox me k? =p

cuba teka kami prgi mna..?=)

pix wajib tayang.. heheh..




Well, itu je laa yang dapat aku kasi korang tengok..
Pix yang agak bawah2 tu, kitaorang ambik tyme pergi Empangan Bakun.. Uncle Bilong ajak pergi, untuk pwinces nihh..*akhem! itu saya...*
Cakap punya cakap, dh penuh 3 kereta, 2 hilux, 1 Saga.. Gasakk... Pulun2 1 family pergi.. Habis citer..


Pendek kata, yup, aku memang enjoy kat sana..
Thanx to all..=)
Pui Et, Auntie Umi, Uncle Aran, Laeng, Unyang, Ering & husband, Stan with their lil' girl, Mujan, Ului, Auntie Lata, Lyni, Uncle Balan & his gorgeous wife, Auntie Julan & their wonderful children, Bethany, Danniella & Nethaniel..
Tak lupa juga, Uncle Bilong, Auntie Utan, Lena, Kedoh, Leno & husband with their chubby baby, Jeno, & big bro Simon...


Saia suka Big Family!!!

Dengan ini, saya berasa happy..
Hehe..



Xoxo..
p/s: thn ni nak prgi sana lagi, boleh gitu? xD





























Wednesday, March 2, 2011

Aku taknak!

Haiyakk.....!!

Letih aa 2,3 hari ni.... Baru tadi jer aku dapat hangout dengan my boy-friend, si Roberto...
Kitaorang takda buat ape2 pon... jalan2 jer....
*Roberto, finger-cross... *wink*...
Hehe...

Balik rumah, aku terus on9... Takde orang kat rumah ni, bosan plak... Nak tengok tv, sinetron Cahaya dah habis.. Haiyoo... Aku memang suka layan2 cerita2 indon nih... Haha... nggak gitu bung...?
Merepek...

Tengah2 main game Cupcake Corner, aku blogwalking.. Cari idea, nak blog pasal apa lagi..
*buat2 muke serius....
Then, aku jumpa topik yang aku nak habaq... Entry ni mungkin agak penting so, mark this entry men...!
Haha...

Aku sedar, 2,3 hari ni, aku selalu pissed off dengan orang.. Tak tau kenapa..
FYI, aku bukan la seorang yang suka membenci @ kaki gadoh..
Okengg..

1. AKU TAKNAK... *mesti hilite nihh....
...GADUH...
yup.. sad but true, for my haters... muahahaha...!
Aisehhh...
Aku memang taknak gaduh2... Bukan di dalam konteks cintan cintun sajer jer tuan2 dan puan2.. Aku memang taknak gaduh dalam semua hal.. Aku taknak gaduh ngan parents..(mintak simpang laaaa....)
Aku tak nak gaduh ngan kawan2... Aku taknak gaduh ngan JU.. Pokok nya, nggak mau semua dehh...
Aku memang tak cari pasal kalu orang tak mula dulu.. Especially, part gaduh2 pasal BOYS.. Kuno bha itu.. Dan... aku memang anti kalau ex boyfie cari pasal ngan aku lagi.. Mark this.. okengg??
Kalau aku dah pissed off sangat2, hambik kau aku punya penumbuk..!
Aaa... Sekadar illustrasi jer tuu..


aku taknak jadi cam ni k... 

2. AKU TAKNAK...
...GANGGUAN TAK WAJAR...
Bagi girls, mungkin diaorang faham jenis apekah gangguan nih..
Gangguan seksual? Hrmmm... ala2 lha..
Aku bagi contoh k...
Bayangkan diri ini sedang bermain game Cupcake Corner dengan hati yang senang..
*Tetttett*
Chat fesbuk berbunyik.. Check la, mane tau, geng2 gosip ke.. Encik JU ke..
Bila ku buka jer chatbox, unknown punya orang, tulis mende2 lucah...!
Aku terus tunjuk jari tengah kat depan laptop.. 
Ha.. Ambik kau..!
*sekali lagi merepek...
Aaarrrggghhhh! Aku mencik, mencik, pada dirimu...
Sapa2 yang dah pernah buat camtu kat aku, dipersilakan keluar dari friends' list aku.. TQ..

makan kang!!

Dan...
The ultimate hal yang buat aku sakit hati.....

pervert!



tambah2 kalau muke cam nihh.. xD


Memang pantang!!
Tak salah kalau nak menghargai ciptaan Tuhan tapi tak payah la nak buat bunyik2 macam hewan nak mengawan... Konpem x layan...


3. AKU TAKNAK...
...JADI HIPOKRIT...
Ahaaa...
Faveret tpik nih...
Bagi yang x kenal aku, mungkin diaorang akan ingat yang aku ni seorang yang ngengade, gedik @ watsoever..
Well, I'm not, ok...?
=)
Kalau orang tengok, rambut hilite, high heels...
Dah mcm ape dah.. Tentu orang fkir bukan2..
Hakikat nya....


RAMBUT TIDAK MENCERMINKAN DIRI ANDA SENDIRI...


Aku tak rasa pun, aku ni macam budak jahat yang teramat.. Ada lh time2 aku nakal... Tapi, full-time, aku memang budak baek...
Haha..
Hampeh jer rasa puji diri sendiri..
Ehh, seyes..
Aku x jahat sngt.. Kalau nak tau lebih lagi tentang aku, geng la ngan aku... Aku x makan orang punya..=)


Aku puas cari, gmbr yng boleh describe perangai aku yang sebenar nya... Tak jumpa lha...
Mungkin gambar ni pat explain kot...
=)
Hehe..

nak jadi Bubbles, bolehh..?? tehee~

Yaaa...
Saia ada itu macam Power Puff Girls..=)
Saia agak girly tapi saia tough okengg??

Takat ni jer lh k...
Melencet dah jari jemari ku ini..
Huhue~





p/s: aku post benda yang buat aku annoyed... Taip panjang2 pon annoyed..
bolehh gitu..?? hehe..



Xoxo..
Lotsoflove..=)