BLOGGER TEMPLATES AND MySpace Layouts »

Monday, March 21, 2011

Come clean..

Okehh... Post ni, bukan nak menyinggung @ watsoever sbb macam aku cakap, aku bukan kaki gadoh..
Tapi kalau orang dh mula dulu, okengg2.. I'll go with your flow..

Citer nye mula cam nih..
Bln Februari ri tu, aku knal ngan sorang budak, kenal pon thru Fesbuk..
Kenal punya kenal, dapat tahu jugak, dia tuh kazen budak yang dok kat umah sbrang umah aku..
Plan, nak jumpa kalau dia ada datang Kapit sbb dia pon org Kapit jugak tapi stay Kuching..
Hubungan kitaorang sekadar antara adik-kakak, tak lebih dari tu.. Budak tu pon nampak sweet jer..
Tak pernah tinggi sora, memang budak baek..
Aku ngan JU pon pernah gadoh sbb budak ni..

Tu lah, sapa suroh jeles tahap dewa..


Tapi sekarang, suma dh ok.. Kitaorang tak gadoh g.. Suma dh bincang..
Tetiba, aku dapat tahu, dia ada konflik ngan gerek nya..
Aku tanya, dia taknak bagitau.. Memang pelik perangai dia time tu..
Aku, go with the flow jer..
Dia taknak share, aku tak tanya..
Mula dari hari tu la, hubungan adik-kakak kami dua totally berubah..
Tambah2 dia dah mula kerja, memang 'BUSY' adalah jawapan wajib dia kalau aku tanya naper x reply..
Sebab aku ni sorang kakak yang comell memahami, ok... Aku terima jawapan dia tu..
So, brapa lama dah tak kontek, aku try text dia.. Tanya pasal dah pat lesen, sebab tu la topik paling best antara kami dua..

Hanya kita orang saja tau naper... hehe..


Dia reply, ala kadar jer..
Ok2.. Aku taknak ganggu...

Citer ni tambah best bila aku ter-lalu Fesbuk ex dia @ mungkin masih gerek dia kot...
Post the girl tulis lebih kurang camni la..

" Let tonight be our night and it's only between me and you.. I don't want that girl to come between us.."


Cun2 time tu, aku tengah chat ngan dia..
Cihlake...
Ada pulak dia komen,

" Perlu kh sebut dlm fb..? haiss.."


Terus ku sentap..
Terus aku fikir, aku ke tu...
Takde mood terus, aku off chat ngan dia..

Dan recently, aku baru sedar.....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Dia block fesbuk aku!!
Gampang..

Seyes cakap, memang kuciwa sesangat..
=(

Main point post ni, sanggup kha korang buang family sendiri @ even BFF korang just nak jaga hati gerek korang?
Ak bukan camtu k.. tapi tak lah aku 100% sokag kwn2 sendiri @ family sendiri.. Fikir jugak, mana yang baek, mana yang burok..
Kira la, kalau esok lusa korang ada masalah ngan gerek korang, nak cari sapa nak jadik tempat korang nangis?
Kalau korang kawen esok lusa ngan gerek korang, sapa korang nak jemput? Kwn2 jugak, famili jugak..
Tak rgi punyer kalau korang x disown famili @ frens korang just gerek korang ngengade nak korang bagi 101% perhatian kat dia sorang...
Fikir la, mana baek, mana burok sblom buat keputusan camtu..


RA,
Ok.. Now, it's really2 over between me & you..
You dumped me so maybe I should do the same way too..
You don't know how much it hurts me, from the day you walked away until now, I still can't over it..
There's no more texting until 4am, there's no more jokes about everyday people, no more plans to hang out & no more plans of where we wanted to futher our study..
All that left is just memories, that you might not want but I'll cherish it..
One thing I would want you to do, don't ever come back after making that decision..
Because time heal the pain but the scars still remain..
This is a tribute to you..
For being such a good brother & a good company..
=(
I miss you..

RA

2 comments:

Roberto Angkin said...

ok. for the 1st i tot RA was me 'Roberto Angkin' . :p lol~
you know what..that kind of girl we shud tag her "eee..tak matang"

Loriana The Dutchess said...

hehe.. x perasan ku...=p
yup2.. bebudak.. ngai xngegeh...
=p