BLOGGER TEMPLATES AND MySpace Layouts »

Tuesday, April 26, 2011

I miss it~

Saya rindu masa dulu..

Saya rindu bila kita dua awake sampai pukul 1,2 pagi, bergayut..
Share2 story.. Buat lawak, merajuk, pujuk balik..
Awww... Awak sweet sesangat..
Plus, kalo dapat kol free, berjam2 on the phone.. 
Ada jer yang nak diborak...


Saya rindu, tiap ujung minggu, kita dua lepak sama2..
Awak tunggu saya habis tuisyen, sebab nak pastikan saya lunch..
Pastu, awak tolong bawa buku ke, lappy ke..
Memang best kalo ada bodyguard camtu.. Tehee~


Saya rindu, awak text saya panjang2, bagitau yang awak sayang saya..
Bagitau saya yang awak takkan pernah tinggalkan saya..
Macam mana kita dua mula jumpa..
Seyes cakap, saya masih simpan text2 awak tu..
Bila saya rindu, saya baca balik text2 awak..
Pastu, saya senyum sendiri..=)


Sekarang, kita dua dah jauh..
Takpe.. Saya faham..
Awak study..
Tapi kan, kenape sekarang kita asyik gaduh jer..?
Hal kecik jadik besar..
Takde mood tak tentu pasal..
Awak yang berubah @ saya yang berubah....?
Sekarang ni, saya lebih suka empty kan inbox & send items saya...
Takde pape yang boleh buat saya senyum or even buat saya antar ILYSDM balik..



Sekarang, saya pelok teddy tiap malam..
Berharap saya dapat pelok awak macam tuu..
Berharap awak sentiasa ada di sisi saya tiap malam..
Berharap keadaan kita dua akan baik...
Tapi, makin hari, makin jauh kan..?
Sikit2 gaduh, sikit2 takde mood..



Saya just nak awak tau, saya rindu awak yang dulu..
Yang tak kesah bila saya nangis bagitau kat awak saya rindu ex saya..
Yang tak kesah bertapa kejam lawak saya..
Yang tak kesah dengan nama panggilan awak yang saya buat...
Yang selalu bagitau yang awak rindu saya..
Rindu nak jumpa... Nak hug..
Rindu saing main game Cupcake Corner..
Pendek kata, semua saya rindu..


Awak..
I hope everything will be better soon..
IMY~


Wednesday, April 13, 2011

What a week~~

Hokeh....!!
Minggu ni, memang, total chaotic!
Ada yang sedey2, ada yang epy2, ada yang sakit hati... "=.=

Aaaa... Kite citer satu2 k..?


10 April 2011


Kitaorang tengok gig, kat Stadium Tertutup Bleteh..
Nak kata meriah, tak la jugak.. Tehee~ Tapi aku terpaksa stay sebab JR dah janji nak antar balik...
JG yang bagi idea nak datang..
Wahh~ Semua nak datang.. Pakat2 1 van..
Aku, RA, AR, CA, AT tumpang TM g stadium.. TM jugak yang nak antar.. Tengkiu2..^^,
Sampai sana, jumpa RR, JM, GD, MU... aaa... banyak la.... Aku pn boleh lupa.. tehee..xD
Bla...bla...bla...
Tak banyak yang boleh citer.. Tengok gambar jelah..

the back view.. hehe..

Ekceli, tu jer gambar yang ada kat aku.. Tak sempat ambik untuk tujuan blogging so, kalau nak lagi, kelik NI..

Aku balik pun lewat sebab the twin, JR dan JG kena perform sampai VIP datang.. Kena tunggu budak2 habis pertandingan mewarna lagi..
Sampai rumah, round 630pm.
On9 jap....
Mandi......
*pit,pit*
Homaii.. JR dah sampai depan gate rumah aku!! KItaorang dah janji nak jenguk MC sebelum dia pergi Sibu, operate kaki dia..
Sori.. Ni pn takde gambar..
Dok ralit dengar mak dia bercerita tentang kecederaan yang ngeri itu.. Tidak sanggup I mendengar... (O.O!)
Yang rindu kat MC tu, boleh la datang jenguk dia kat wad ortopedik di Hospital Sibu ye. Terima kasih..=)

12 April 2011

Pun tak banyak yang aku nak cakap.. Let the picture speak for itself..

kelik untuk tumbesaran berganda kuasa naga..

Hehe.. Smiling all day..=)

13 April 2011


Sebab aku dah dapat surat tawaran tu, so, aku tak jadi la nak ikut temuduga kunun2 nya kat SMK Kapit pagi ni..
Round pukul 8, SV kol, tanya betol ke tak tempat tu.. Aku cakap betol je lah.. Orang ramai pun dengar kat dalam radio macam tu.. Aku pun masih mamai nak tdo masa tu..
Pas mandi, aku text RA.. Tanya macam mana interview..
Ter-reveal la segala nya..
THE WHOLE THING IS JUST A LIE, A BIG FAT LIE!
Guru2 kat sekolah tu cakap, takde interview kat sana.. Tau2, pihak radio salah announce..
Cilake~~
Punya la susah2 orang turun, nak intervew, rupa2 nya, takde!
walaupun aku tak iko diaorang, tapi aku faham la, macam mana rasa bila kena camtu..
Memang unfair~
=(

Hrmm.. Takat tu jer la, untuk minggu ni..
Kelak update lagi..=)















p/s: masih kelam kabut dengan persiapan nak g interview.
Wish me luck!! (*.*v)


Monday, April 11, 2011

latest update..

Nothing much to say..
Got loads of fun yesterday..
Maybe updating soon.. As soon as I get those pictures...
Busy..busy..busy...


Friday, April 8, 2011

Musim pilihan raya...

Haiss.. Dah dekat dah tarikh mengundi.. Makin bz la pemimpin2, calon2 berkempen nak tarik undi rakyat..
Seyes cakap, aku langsung tak tau apa2 tentang politik ni...
Yang aku tau, ada kisah tentang video sex tu jer..
Sungguh.. pengetahuan am aku memang lemah..

Bukak jer paper, penuh dengan berita tentang pilihan raya, calon2 dan yang sama waktu dengan nya..
Yang takda pn cuma kat seksyen artis, iklaneka, sukan dan part seantero..
Buletin utama? Lagi la.. Semua isu berkaitan dengan pilihan raya, suma ada..

Kapit pun tak terkecuali daripada bahang2, aura2 pilihan raya ni.. Yelah, nama pon dh pilihan raya DUN Sarawak..
Tengok la gambar2 ni..
Maaf kalau kualiti tak memuaskan..
Ambik gambar pon, dari dalam kereta bergerak.. Plus, dengan kamera yang ala kadar jer.=)

dekat wharf..


roundabout..

pix pling best.. igt ada rusuhan tek.. "=.=

kan best kalau self potrait aku segabak sign tuu.. hehe..

at the simpang..

Tu baru sikit jer..Kalau on foot jalan2 kat pasar, lagilah sesak dengan poster2, banner2 ape semua tu..
Even kat tempat tunggu van pon ada jugak poster..
Memang hebat penangan pilihan raya ni..
Jalan yang lengang boleh jadik sesak sebab punyalah banyak kereta, van, tampal poster, bawak bendera, berkempen sana sini.
Plus, ramai yang pulun2 satu famili turun nak join serta berkempen..

Ada jugak yang buat pusat ala2 pusat kegiatan.. Tempat diaorang berkumpul, plan strategi, mcam2 lagi la.. Aku rasa la, ada jugak yang datang sekadar nak melahap jer.. Maklum la, makan free la katakan..Hehe.. Ni pengalaman sebenar yee.. Identiti trpaksa dirahsiakan.."=.=

Part yang paling best time berkempen ni, diaorang berarak ramai2 kat pasar.. Homaiii! Memang macam The Invasion of Zombies.. Semua pakai lawa2, smart2.. Boleh jugak ada yang pakai baju batik.. Semangat itu pak cik..=)

Sekarang ni, 1 jer yang aku fikir..
Kalau aku dah masuk peringkat mak cik, mak cik kn, dalam 20 tahun akan datang la..
Aku ikut politik macam tu jugak ke..? Hrmmm..

thinking..

Hrmm.. kelak update lagi.. 
Lost suda saya ini.. Tehee~
kita minum dulu~~







Sunday, April 3, 2011

one sweet day~

Baru sampai rumah.. Haduhh! Capek deh gue..
Terus blogging.. Mwahahaha~
Well, kelmarin, aku prgi Cboo, nak buat spec baru.. Niat, nak beli spec Ray Ban gk.. Tak jumpe2.. Haiss...
!=.=
Tapi nasib baek, niat nak buat spec baru tak terbantut.. Mau kena pelangkung kalau x siap jugak hari nihh..

Sampai jer kat Sibu Jaya, my home sweet home, wajah comel Alan adalah muke yang pertama aku tengok.. ^^,
Sori la... Takde pix cumil Alan nak tunjuk..
Sumpah, budak tu kiut, tambah2 dia baru jer boleh meniarap..
Tapi, suke giler2 nangis tengah2 malam..
Waktu aktif? Dalam pukul 4a.m..
Siap la mendengar alunan merdu sora si Alan..

Moving on.....

Hari ni, awal2 pagi, aku & kazen, Nyek tonton vcd..
Vcd budak2 tadika tu...Yang lagu tema dia yang mula ngan ayat:

MENTARI, DAH BERSINAR..
AYAM PUN, SUDAH BERKOKOK...


bla...bla....bla.... try cari kat Youtube tak jumpe plak..


Pas 7 pagi, gerak g pasar Cboo..
Kesian plak ngan si JU yang dah tunggu... Tehee~ Sowie bebeh..
Pas breakfast, jenjalan...
Sempat la beli 1,2 baju baru..
Akhem~ Sila jeles... Haha..
*Apekah......?
Yang penting, harus la outing kita diselitkan dengan lawatan sambil melantak ke Kepsi aka KFC..=)
Hoyeah~~
Sekali lagi, tengkiu yang x terhingga buat incik JU sebab dah jadik penanja utama sesi melantak kali ini..
Ambik spec, trus antar si kazen balik..
Pai2 Cboo....=)















Well, sebenar nya, takde la benda yang menarik sangat nak show..
Just nak bagi sebijik penghargaan buat si kazen yang susah payah nak antar g pasar wlaupun hakikat nya si kazen ini tersangat lah liat nak bangun pagi..=p
& buat incik JU, I'm looking forward for another day like this..=)
Nice time spent with you...

yess.. i'm happy..=)

Uhhh...
Btw, JU, 

Hehe...




p/s: cik kakak KS, tlng beli kontek lens utk adek cumil ini, boleh? =)