BLOGGER TEMPLATES AND MySpace Layouts »

Friday, May 27, 2011

Love & Money..

Ri tu, tyme merapu ngan JU, terkeluar la satu topik..
Pasal cinta & duit @ money @ fulus...

Ada orang kata, duit tu lagi penting dari cinta..
& ada jugak yang kata cinta tu lagi penting dari duit..
Mana satu yang betol aa?

Let us take a look..
Kalau korang di dalam golongan yang kata duit tu lebih penting dari cinta..
Consequences nya?
*korang akan dapat gelaran materialistik @ pisau cukur @ yang sama waktu dengan nya..
Tapi kan, tak dapat dinafikan la,memang sekarang duit tu sangat2 penting..
Even nak 'melepas hajat' pon kena byr tau???
Takde yg free di dunia ini..(cewahhh!)
Yelah, nak bercinta ni la yang pakai duit banyak..
Nak beli topup la sebab nak gayut lama2..(Akhem! Pengalaman sendiri..=p)
Nak beli prezen la, tyme B-day, tyme Valentine.. bla bla bla...
Nak belanja gf lagi(terutama beboys)..
Tak belanja, tkt gf kata lokek.. Gf pulak kata bf tak romentik kalau tak seponser..
Nak belanja, pakai duit lagiiii..
See? Nampak tak bertapa duit mempengaruhi hubungan tuu..
Ada lagi contoh2 yang lain, ni contoh yang tipikal jerr..
Even korang nak text pakwe/makwe korang just nak ucap 'gud nyte' atau 'ily' pon pkai duit.. Yelaa.. 1 sen..=P

Kalau korang tergolong dalam kategori yang cakap cinta tu lebih penting daripada duit...
Let see..
Kalau takde duit, nak buat apa? Nak duduk mana? Nak gi mana? Nak makan apa?
Semua pakai duit beb..
Yup.. memang ada yang kemaruk bercinta sampai tinggal kat bawah jambatan ngan kapel sebab nak buktikan yang diaorang ni sangat2 in love with each other..
Korang sanggup??
Tak sanggup I... huhue...



* S I G H*
Bagi aku la, takde beza kepentingan dua perkara tuu..
Dua2 saling bergantung kepada satu sama lain..
Bak kata ckgu Bio, mutualism..
Yelah, kalau dok hangat bercinta tapi poket kosong, xleh pakai jugak..
Kalau dh kaya x ingat dunia tapi xda cinta @ kasih sayang, pon xleh jugak...
Especially bebudak yang masih muda..
*ehhh.. aku pon budak.. aku pon muda.. tehee~

*Cut the crap..*

Anyhow, jangan la nanti kan, kalau satu hari kapel korang nak mnta break sebab nak cari org yang lebih loaded, korang terus sumpah seranah.. Mungkin dia minta break sebab taknak hidup susah nanti..
Bukan la nak mengata semua lelaki tak dapat tanggung gegirls.. ni sebahagian jerr..
kalau dah ada plan nak hidup sesame, plan la jugak, nak beli kereta ke, nak beli rumah ke, nak tambah anak ke..  Baru lah balance & terbukti yang korang memang seyes..^^,





Ahaha.. sudah habis merepek.. I'm soooo soooooo sooooorrryyyy if my thoughts hurt or offended some people.. It's just my point of view..=)










p/s: gampangggggg~ banyak lagi yang nak buat sebelom cuti sekolah habessss.. Pye2 Kapit..:(

Monday, May 9, 2011

Happy Mother's Day...=)

This entry should be posted yesterday since yesterday was Mother's Day..




my mom..^^,

Happy Mother's Day, mom..
We will always love you..


Thank you for being such a great mother, a loyal wife, a good sister and a loving daughter..
Thank you for all the love & affections..
Thank you for all the times spent with us..
Thank you for all the sacrifices you've done to us..
Thank  you for everything...=)


This simple yet meaningful entry is just for you, Cikgu Dulcie Didun anak Bulan..















p/s: wish you were here sis...




Sunday, May 8, 2011

The best friend of mine..

Entry yang wonderful ni adalah untuk seorang kawan yang wonderful..=)

Roberto Angkin


First kitaorang kenal masa Form 1.. Tapi kitaorang belom geng lagi tyme tu..
First impression? Aku rasa dia ni sorang pencinta wanita kot.. Sebab dia memang salu geng ngan budak perempuan.. Hehe..
Sampai kitaorang Form 3, kami dua masih belom geng.. Lagipn, tyme tu, kami dua sama2 dah ada BFF masing2  so maybe macam 2 parallel lines la..
























Masuk Form 4, aku join drama.. Dipendekkan cerita, pertandingan drama x jadik.. Terpaksa tunda ke bulan Julai.. Dalam masa yang sama jugak, team debate BI cari ahli baru, nak cukup kan kuota 4 pembahas..
Thanx to Miss Erlinda, selaku guru bahas sebab bagi kesempatan join debate walaupun last minute prepare..
Dalam 2 minggu camtu la kami spent tyme sama2, along Patrick & Gerald..
Habis debate, kena rush buat semua paper Addmath yang tinggal sebab debate tu berlangsung tyme exam, Addmath lagi tuu.. "=.=


Dipendekkan cerita, lepas join debate, secara tak sengaja, Cikgu Eff ambik dia join drama.. 
*kekurangan tenaga pelakon masa tu..=)
Again, masa lepak-ing sesama pown bertambah & kitaorang pon rapat..^^,
Sama tak siap kerja sekolah, sama exam lambat, sama travel g Betong.. Semua sama la..


Tahun lepas,(2010) kitaorang sama2 jadik pengawas..
Masuk kelas baru, duduk sebelah menyebelah..
Bak kata Hatim, bersekutu bertambah mutu, so, bila dah duduk sama2, konpem tumbuh tanduk.. Tehee~
Tapi kitaorang budak baek tauuu...
Tak pernah langgar peraturan..*ye ke.....? =P
& sebab tahun lepas kitaorang SPM, bz la jugak...
Bz study(berborak je lebih.. hehe..)
Bz duty(yang ni pon, berborak & bergosip yang lebih.. hehe..)
Bz makan dalam kelas..(xtvt wajib stiap pagi..^_*v)
Memang tahun lepas adalah tahun yang ter-best..
*Maybe sebab dah ada kesedaran bahawa diri ini bakal berenti sekolah..
Most fun, lawatan pengawas..^^,
Dah try minta pix2 saat2 gumbira itu daripada incik Roberto tetapi hampeh.."=.=
& sedar tak sedar, dah SPM...
Habis SPM, bubye skol~
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Up until today, Roberto and I are still best buddies..=)
Sharing tears & laughters together, going through ups and downs together.. Even making new members to hang out with..^^, *w i n k!*


Sempena bulan Mei ni(which is the month we're both started to be friends & today is his B-day..), nak bagitau dia, thnx for everthing..

*For shoulder that you lent whenever I needed the most..

*For all the foods and beverages that we've shared..

*For those jokes that have made me laugh..

*For all the problems that you wiling to share..

*For new friends that you've introduced..=)

*For all the informations that you've gave...

*For the gifts that you've gave me..

Thanx for all...=)


the first debate..=)




bengkel teater..




pix last year..





Pix tahun ni, still looking.. hehe..
Anyway, thanx again for being such good friend..=)













p/s: kalau ada yang x sempat meratah kek B-day Roberto tadi, minta kat dia aa... hehe..





Sunday, May 1, 2011

1 year suda..

Tak terasa, setahun sudah..
Apa yang setahun? Anak? Kuceng? Henpon?
Bukan...
Ekceli, hari ni, setahun sudah aku ngan SAL dah break up.. Yup.. Setahun..


Aku nak review ape yer sempena hari 'bertuah' ini...?
Okengg.. Review yang baek2 jer laa.. Taknak aku kutuk janda aku...
Ehhh.. Aku janda @ dia janda...? Hehe.. Ignore..


Kitaorang start kapel 14/12/2007.. Masa tu, baru nak kenal la kunun2 nya..
Thanx to kazen Abass Ultraman coz invite dia balik kampung sama.. Kalau tak, mungkin kitaorang tak pernah jumpa & sekali lagi kau ambek ucapan trimas sebab telah menjadi posmen yang amanah.. Salu kirim prezen kat SAL kalau kitaorang tak dapat jumpa.. ^^,v


Hrmmm... Sepanjang tempoh 2tahun lebih kapel, kitaorang cuma dapat jumpa 4 kali kot.. Kalau plus bertembung kat market ke, umah kazen ke, banyak kali la jugak.. Pelik kan? 2 tahun kapel, 4 kali jer jumpa.. Kesian nyer kat ngkau.. Tehee~ Tapi, aku tak kisah.. Sebab aku dah kenal sangat dah perangai dia macam mana.. Texting pon jarang, jauh lagi nak koling2..


Aku masih ingat lagi senarai kepentingan dalam hidup dia(mengikut review aku..)

1. Dia mengutamakan famili dia especially mak tercinta..
2. Dia syg kawan2 dia..
3. Syg moto..
4. Syg PSP/PS2
5. Syg kerja dia..
6. Syg aku..


Hehe.. Nampak tak ranking aku kat mana? Best tak? ^_* *wink*


Apa yang aku suka & syg sangat kat dia?
Nak kata dia encem, tak jugak..
Nak kata dia loaded, tak jugak.. 
Nak kata dia gentleman sesangat, tak jugak...
Habis tu? Aku suka apa kat dia..?
*smile..
Here we go..

1. Lawak kaw2 dia.. Seyes cakap, dia selalu menang kalau kitaorang mock each other.. Apekejadah...?
2. Aku suka cara hidup dia yang simple..Dia simple sesangat.. Tak dress up giler bila nak keluar.. Keluar ngan aku pon pakai short, tayang bulu kaki..=P
3. Dia tak tunjuk sangat yang dia syg aku.. Dia tak jiwang.. Kalau dia cakap pon macam ni jer..
"Aku syau ke d.." or in BM, "Aku syg ngko.." 
*smiling..Ahaa.*
4. Dia tak hipokrit.. Depan famili aku, even ngan parents aku, dia tak kontrol macho..Dia tau macam mana nak ambik hati.. Puan DD suka dia tau.. Pernak sekali mak tanya after kitaorang break, "Ma rita SAL? Lama enda meda ya..". Translation, "SAL apa khabar? Lama tak nampak.."
Tersentap hati ini.. Huhue~
5. Dia hormat aku.. Dia tak kesah sangat apa yang aku buat, dengan sapa aku keluar.. Sebab dia percaya kat aku..^^, 

Macam tu la budak yang pernah aku sayang & sampai sekarang pon, aku masih sayang.. As ex op kos..
Adalah jugak kitaorang texting sekarang tapi jarang la.."=.=
Kalau dah topup banyak sikit baru dapat texting.. Sebab numb dia, aku tak Xpax.. Hehe.. 
Apa yang kitaorang borak, hanya kami dua yang tahu.. *w i n k w i n k !*



Ni je la yang aku nak share.. Lain2, special part..=)
Nak kasi lagu ni kat dia la..






p/s: selepas setahun, everthing bout him still looks new to me.. Miss ya!