BLOGGER TEMPLATES AND MySpace Layouts »

Friday, May 27, 2011

Love & Money..

Ri tu, tyme merapu ngan JU, terkeluar la satu topik..
Pasal cinta & duit @ money @ fulus...

Ada orang kata, duit tu lagi penting dari cinta..
& ada jugak yang kata cinta tu lagi penting dari duit..
Mana satu yang betol aa?

Let us take a look..
Kalau korang di dalam golongan yang kata duit tu lebih penting dari cinta..
Consequences nya?
*korang akan dapat gelaran materialistik @ pisau cukur @ yang sama waktu dengan nya..
Tapi kan, tak dapat dinafikan la,memang sekarang duit tu sangat2 penting..
Even nak 'melepas hajat' pon kena byr tau???
Takde yg free di dunia ini..(cewahhh!)
Yelah, nak bercinta ni la yang pakai duit banyak..
Nak beli topup la sebab nak gayut lama2..(Akhem! Pengalaman sendiri..=p)
Nak beli prezen la, tyme B-day, tyme Valentine.. bla bla bla...
Nak belanja gf lagi(terutama beboys)..
Tak belanja, tkt gf kata lokek.. Gf pulak kata bf tak romentik kalau tak seponser..
Nak belanja, pakai duit lagiiii..
See? Nampak tak bertapa duit mempengaruhi hubungan tuu..
Ada lagi contoh2 yang lain, ni contoh yang tipikal jerr..
Even korang nak text pakwe/makwe korang just nak ucap 'gud nyte' atau 'ily' pon pkai duit.. Yelaa.. 1 sen..=P

Kalau korang tergolong dalam kategori yang cakap cinta tu lebih penting daripada duit...
Let see..
Kalau takde duit, nak buat apa? Nak duduk mana? Nak gi mana? Nak makan apa?
Semua pakai duit beb..
Yup.. memang ada yang kemaruk bercinta sampai tinggal kat bawah jambatan ngan kapel sebab nak buktikan yang diaorang ni sangat2 in love with each other..
Korang sanggup??
Tak sanggup I... huhue...



* S I G H*
Bagi aku la, takde beza kepentingan dua perkara tuu..
Dua2 saling bergantung kepada satu sama lain..
Bak kata ckgu Bio, mutualism..
Yelah, kalau dok hangat bercinta tapi poket kosong, xleh pakai jugak..
Kalau dh kaya x ingat dunia tapi xda cinta @ kasih sayang, pon xleh jugak...
Especially bebudak yang masih muda..
*ehhh.. aku pon budak.. aku pon muda.. tehee~

*Cut the crap..*

Anyhow, jangan la nanti kan, kalau satu hari kapel korang nak mnta break sebab nak cari org yang lebih loaded, korang terus sumpah seranah.. Mungkin dia minta break sebab taknak hidup susah nanti..
Bukan la nak mengata semua lelaki tak dapat tanggung gegirls.. ni sebahagian jerr..
kalau dah ada plan nak hidup sesame, plan la jugak, nak beli kereta ke, nak beli rumah ke, nak tambah anak ke..  Baru lah balance & terbukti yang korang memang seyes..^^,





Ahaha.. sudah habis merepek.. I'm soooo soooooo sooooorrryyyy if my thoughts hurt or offended some people.. It's just my point of view..=)










p/s: gampangggggg~ banyak lagi yang nak buat sebelom cuti sekolah habessss.. Pye2 Kapit..:(

0 comments: