BLOGGER TEMPLATES AND MySpace Layouts »

Wednesday, December 28, 2011

Kenapa saya nak jadi cikgu.. :)

Errrrr.. Tajuk entry yang paling random..

Kenapa? Why? 
Jadi cikgu bukan kerja yang senang.. Masa depan anak orang terletak di bahu seorang guru ( & guru2 yang lain juga )..
Sebelum dapat maktab dulu pun, da dapat tawaran lain dalam bidang medical & perakaunan tapi kenapa tak pilih? Kenapa ambik maktab?
Maybe sesetengah orang akan anggap yang masuk maktab sebab nak dapat elaun.. 
Ataupun, konpem dapat kerja bila dah study 5 tahun..
Believe it or not, tu memang bukan sebab aku ambik maktab dulu.. :)

Satu benda yang buat aku rasa aku respect sangat dengan profesion seorang guru; Guru adalah satu2 nya profesion yang melahirkan profesion yang lain.. :)
Zaman sekolah dulu, aku amazed tengok macam mana guru2 yang ajar kelas aku dapat ajak kami semua belajar walaupun semangat nak main terutama lepas waktu rehat memang membara.. Aku lihat mereka masuk dengan senyuman, tak pernah nampak letih..
Mungki jugak sebab aku terpengaruh dengan ibu tersayang sebab aku selalu ekot pergi sekolah sebelom tadika mula.. 
Ada la jugak kadang2 cikgu yang marah, cikgu yang garang.. *ni suma x sukee.. isk3! :P
Tapi cecita nak cikgu tu masa aku masih kecik..


Bila dah besar, nak jadik nurse.. Kekonon nak selamatkan orang di pedalaman.. 
Sekali masuk F4, subjek sains, hampir hancorrr semua.. *hampehhhh.. "=.=
Ingat lagi dulu time sekolah, tengok tunjuk jari kawan berdarah kena kepit kerusi.. Dah la darah hitam pekat...  Hampir pitam tengok, pastu, lupakan cecita nak jadik nurse... "=.=


Lama juga laaaa tak bercita2 dulu sebelum timbul balek niat nak jadik cikgu..
Mungkin dengan jadik cikgu, aku dapat ubah segala bad qualities aku sendiri.. *harap2 la dapat berubah dalam masa 5 tahun ni.. :)))
Pastu, baru aku dapat ubah atau sekurang2 nya dapat menyumbang kepada pembangunan modal insan yang cemerlang.. (errrr.. ayat skema..)
Memang terasa berbaloi bila dapat surat tawaran interview dan dapat masuk jugak akhir nya ke IPR.. :)
1 sem dah habis.. tinggal 2 sem lagi sebelom final exam.. 
Masih panjang lagi journey di sana..
Harap2 semua berjalan dengan baik nya..
Amen :)






















p/s : errrr.. agak emo bila ingat cuti dah nak habis.. "=.=

Ho-Ho-Holidays!

Aku tau, memang dah lama sangat citer ni patut dipost & sebulan lebih blog tak berjenguk..
Sorie eyyyyyhhh.. 2minggu memang tak dapat nak on9..
Anyway, Desember memang sangat hectic.. Tapi thank God sebab vacation yang dah plan lama jadik jugak.
Vacation ke Kuching selama 4n5d berjalan dengan lancar and thanxxx a bunch kepada CL, WHH & KSP sebab dah jadik travel mates yang setia.. ^^,
From 9th-13th Dec, memang FUN-FUN-FUN! :)
Jom tengok gambar.. hehe..
*malas nak taip panjang..

the journey begins! ^^,


the cave :))

blue lake

it's Tasik Biru ekceli.. hehe..

tireddddd..

WHH.. :)))

failure using timer.. '=.=

shopping @ serikin

Well, that's all folks!
Have a nice holidays and enjoy it while it lasts! ^^,













































p/s : Happy New Year, folks! :)