BLOGGER TEMPLATES AND MySpace Layouts »

Thursday, March 20, 2014

Rabak

Bila hati dah rabak, kita pura-pura kita ok. Kita senyum, bagitau orang tiada apa-apa. Sedangkan dalam hati, sakit. Yup, kalau orang cakap sakit hati, literally, hati akan sakit. Tak tau kat orang lain la tapi kalau kat aku, dapat rasa sakit sikit la dada sambil tahan marah atau air mata. No, no one noticed your feelings. 


Janji adalah satu word yang memang power. Kalau kita janji, kita mesti tunaikan. Kalau tak dapat tunaikan, pastikan ada sebab yang betul-betul munasabah. Jangan kita janji lepas tu kita lupa, pura-pura macam janji tu sesuatu yang main buat tapi tak tunaikan. 

"Nanti saya jumpa awak" 

"Awak tunggu kat sana nanti saya datang"

"Kalau awak nak, nanti kita boleh pergi"

"Saya janji saya takkan hilang rasa cinta terhadap awak" 


Humans are good in promising something. But not all good enough to fulfil their promises. 
Bagi kita janji ni macam child's play, kita janji then kita lupa. Macam tu jer. Macam kita main pinky promise dengan kawan time kecik dulu. Without our knowings, ada hati yang sedih kalau janji awak tu tak ditunaikan, even kalau awak dapat tunaikan. Awak fikir maybe ada sebab yang sangat baik bagi awak untuk lupa janji awak tapi sebenarnya sebab tu awak boleh elak, boleh ubah, awak jer yang taknak ubah. 

Bagi aku, kalau benda tu boleh ubah, usahakanlah untuk ubah. Kita tak sedar ada orang tunggu kita ubah, supaya janji dapat ditunaikan. Ala-ala macam janji ditepati. Kalau kita letak 100% hati kita, janji tu kita dapat. Tapi kalau hati 2-3, cara paling selamat, jangan janji apa-apa. 












"Saya janji saya akan sayang awak sampai bila-bila" 





Janji yang cukup sakit. 

0 comments: